Blog

Fes el teu propi volcà!

pintant.jpg

La curiositat ha estat un factor que ha portat a tots els grans descobriments, avenços i èxits de la humanitat. És una qualitat a molt abundant en la majoria d’infants. Des del moment que naixem tenim l’impuls d’explorar i trobar explicacions per al món ple de vida que ens envolta. Per això Aquest 2017 comencem una nova línia d’aplicacions per fomentar la curiositat dels infants en el món que els envolta.

La primera es dirà “Com funciona el món?” i serà una aplicació per jugar a la tauleta (o al mòbil) però també a la vida real. Per aquest motiu juntament amb els continguts interactius sobre els terratrèmols, les plantes, els volcans… hem ideat un conjunt d’experiments fàcils de realitzar perquè pugueu “testejar” a la realitat el món que ens envolta. Aquí en teniu un tastet amb aquest experiment:

FES EL TEU PROPI VOLCÁ

Materials necessaris:

• Ampolla de plàstic o similar (reutilitzada ).

• Vinagre.

• Bicarbonat sòdic.

• Colorant alimentari (opcional)

• Sabó líquid

· Fang o plastilina

Realització:

1. Primer cal construir el volcà. Per fer-ho col·locarem l’ampolla de plàstic al centre i construirem els vessants del volcà amb fang o amb plastilina. La mida del volcà dependrà de la grandària de l’ampolla que fem servir

2. Posarem dues cullerades de bicarbonat sòdic a l’ampolla

3. A continuació afegim més o menys una cullerada de sabó líquid (amb colorant alimentari si es vol)

4. Barregem els ingredients utilitzant una cullera o similar, afegim un raig de vinagre a la barreja, ens apartem i JA ESTEM PREPARATS PER L’ERUPCIÓ!

Amb el suport de: