Blog

La geografia per aprendre sobre la diversitat

2-lageografia2.jpg

Moltes vegades, no som conscients de les virtuts que comporta l’aprenentatge de la geografia. La geografia és una de les millors maneres per aprendre sobre la diversitat. Aquest aprenentatge és clau per als nens perquè siguin conscients del món on vivim.

Com a pares volem que els nostres fills vagin interioritzant que hi ha un munt de cultures diferents, la diversitat social, cultural, econòmica, religiosa ... i també, dels problemes que a tots ens preocupen. La geografia és una eina clau en aquest coneixement i, al mateix temps, contribueix en el desenvolupament de capacitats, actituds i competències molt importants en l’educació.

Els infants no són conscients de les dimensions i de la complexitat, i aquest és un altre dels objectius de les nostres apps ajudar-los a comprendre les magnituds; tan socials com espacials.

Aquesta percepció de la dimensió va estretament lligada amb la consciència de l’ésser humà que viu envoltat per un medi natural i social. Evidentment, el medi social va més enllà i engloba d’altres aspectes. Contribueix, per exemple, en l’aprenentatge i la comprensió d’una diversitat de cultures.

En primer lloc, si ells tenen clar que hi ha diversitat cultural, religiosa i social, també tindran clar que pertanyen a un territori concret. Un territori amb una cultura determinada i una societat concreta.

La consciència de la diversitat és la base per entendre el món multicultural on vivim i fer desaparèixer la xenofòbia. Les nostres apps tenen un enfocament multidisciplinari que els ajuda a desenvolupar, com ja hem dit,habilitats mentals i instrumentals. Aquestes habilitats es fomenten a partir de la interpretació de mapes, imatges o gràfiques.

L’objectiu de moltes de les nostres aplicacions és que els nens prenguin consciència del món on vivim; un món que es podria descriure amb la paraula diversitat. Però, al mateix temps, un món on tots som iguals, tots tenim els mateixos problemes i tots tenim les nostres perspectives del món. Cap d’elles del tot certa però, evidentment, tampoc falsa. Un món on tots els pares volem que els nostres fills aprenguin jugant.